Waar ik deze week naar zal kijken op tv – 4

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens heb laten weten waar we tegenwoordig naar kijken op tv. Dus daarom nog eens een update.

Vera – één (vrijdag 20u35)

Op één is er nog steeds op vrijdag misdaad. Vera Stanhope is inspecteur in het noordoosten van Engeland. Elke week lost ze op haar specifieke manier een moord op samen met haar team. Op dit ogenblik zendt één het achtste seizoen uit.

Het collectief geheugen – één (zaterdag 21u10)

Nog een keer een programma waarin filmpjes getoond worden uit de oude doos. Elke week wordt er beslist of we de filmpjes moeten blijven onthouden. Of mogen we ze weer vergeten? Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire geven samen met een gast aan waarom we het moeten onthouden of juist niet. Kamal Kharmach leidt alles in goede banen.

Hard Sun – Canvas (zaterdag 20u40)

Ook canvas blijft op zaterdag misdaad uitzenden. Alleen vind ik er hier wel heel geweld in voorkomen. De eerste aflevering heb ik gezien maar ik twijfel nog om verder te kijken omwille van het te veel aan geweld.

Taboe – één (zondag 20u30)

Philippe Geubels zoekt uit waar de grens van humor ligt. Elke week trekt hij met erop uit met een groep mensen waarmee je eigenlijk niet lacht. Of kan het toch wel en hoever kan het dan? Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van de humor van Philippe Geubels maar ik vind dat hij dit programma echt wel goed doet. Hij luistert oprecht naar zijn gasten en maakt er een interessant programma van.

Kinderkopkes – één (maandag 21u25)

Volgende maandag is het de eerste aflevering. Dus ik kan nog niet zeggen of het een goed programma is.

Control Pedro – vier (maandag 21u20)

Pedro Elias laat al het interessante en minder interessante zien dat we op internet kunnen vinden met de nodige humor.

Bartel in het wild – vier (maandag 22u15)

Bartel van Riet trekt naar de pure natuur met 2 bekende Vlamingen. In deze natuur proberen ze 72 uur te overleven. Met de hulp van Bartel lukt hen dat zonder problemen.

Winteruur – canvas (maandag tot donderdag rond 23u)

Hier speel ik wel vals want ik kijk niet naar dit programma. Er bestaat ook een podcast van en ik luister er enkel naar. Wim Helsen ontvangt elke avond een gast die een stukje tekst voor leest. Samen bespreken ze dan het tekstje en dan zeggen ze slaapwel. Het duurt echt maar 10 minuten en dat is voldoende.

Op de man af – één (dinsdag 20u40)

Volgende week is het de laatste aflevering maar je kan nog een hele maand kijken op VRT nu. Saartje Vandendriessche neemt het elke week op tegen een man in een sport waarin mannen uitblinken. Ik wist al dat Saartje een sportieve was maar nu laat ze toch zien wat ze echt in haar heeft en dat is veel. Wat zij allemaal gedaan heeft het afgelopen jaar is wel knap. En de mannen winnen niet altijd.

Van algemeen nut – één (donderdag 20u35)

Op één willen ze ons echt laten zien dat ze een groot archief hebben want ook op donderdag laten ze ons filmpjes zien uit de oude doos. Deze keer is Steven Van Herreweghe de gastheer en hij brengt de mensen uit de filmpjes terug naar de studio.

Hotel Römantiek – vier (donderdag 20u35)

Zelfde concept als vorig seizoen maar deze keer in Portugal.

The Crown – netflix

Het tweede seizoen staat al een tijdje op netflix maar de lijst met series die ik wil zien is te groot en ik ben hier nog niet aan kunnen beginnen.

Hinterland – netflix

Niet alle misdaad reeksen op vrijdagavond op één zijn even interessant en dan is dit een goede vervanging. In deze reeks gaat het over inspecteur Tom Mathias die moorden oplost in Wales.

Ik denk niet dat ik de tijd heb om veel te bloggen, er is teveel te zien op tv.

(40 dagen bloggen – dag 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *