Perfect?-challenge 7: Grattitude

De laatste opdracht in de Perfect?-challenge is grattitude en bij deze opdracht wist ik niet wat ik ervan moest verwachten. Ik had daar nog nooit van gehoord maar toen de mail kwam bleek dat eigenlijk iets heel gemakkelijk te zijn.

Elke dag denk je na waarover je dankbaar bent. Als hulp kregen we drie vragen:

  • Wat heb ik vandaag voor mezelf gedaan waar ik tevreden over ben?
  • Wat heeft iemand anders vandaag voor mij gedaan waar ik tevreden over ben?
  • Wat is me vandaag positief opgevallen?

Dat kunnen hele eenvoudige dingen of momenten zijn, niet elke dag beleef je iets uitzonderlijk. Je kan tevreden zijn over jezelf omdat je een moment rust hebt genomen of juist omdat je tijd hebt gemaakt om met vrienden op stap te gaan. Je kan tevreden zijn omdat iemand iets lief tegen je gezegd heeft of je geholpen heeft. Je kan tevreden zijn omdat de zon schijnt of omdat er iets leuk in het nieuws gezegd is.

Ik ben iemand die ’s avonds in bed altijd de dag nog eens doorloop en afgelopen week heb ik hierbij me meer gefocust op deze vragen waardoor ik meer positieve momenten van de dag zie dan vroeger.

Conclusie: door meer naar deze vragen te kijken zie ik meer positieve dingen waardoor ik me sowieso gelukkiger voel. Dus ja deze challenge is geslaagd en dit ga ik proberen vol te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *