Perfect?-challenge 4: Een week zonder …

Niet zo “perfect” bezig, ik merk hier juist dat ik al een week te laat ben met challenge 4, bij deze …

De perfect?-challenge van week 4 was een week het volhouden zonder iets waar je een (lichte) verslaving aan hebt. Mijn gedacht was een week lang zonder chocolade/choco/cacao/… En ik moet zeggen dat ik goed begonnen was maar ik heb dus niet het einde van de week gehaald. Het was nu ook wel een stressvolle week en dan grijp je op den duur toch naar die verslaving.

Na 3 dagen besefte ik dat ik meer cola was beginnen te drinken om het gebrek aan chocolade te compenseren. Op donderdag (na 4 dagen dus al) ben ik M&M’s beginnen te eten, stom dat ik dan niet eens lekkere chocolade ben beginnen te eten. Vrijdag ging het al weer beter, maar zaterdag aten we op restaurant en in het naar huis gaan besefte ik plots dat er chocolade in het dessert zat.

Conclusie: Een week zonder een verslaving is moeilijk als je ineens in een stressvolle situatie terecht komt. En als je dessert neemt op restaurant zit er chocolade in, of dat neem je automatisch als je lichtelijk verslaafd bent aan chocolade. Ik weet het nog niet of mijn leven perfecter wordt als ik geen chocolade meer zou eten, maar minder chocolade eten kan misschien geen kwaad. In ieder geval eet ik nu wel al muesli zonder chocolade en dat is ook best lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *