Perfect?-challenge 3: Lastige klusjes en uitstelgedrag

De challenge van week 3 was lastige klusjes en uitstelgedrag aanpakken. Doordat ik toen op vakantie was en we daar niet echt lastige klusjes moeten doen heb ik het uitgesteld tot deze week. Ja ik heb dus het thema uitstelgedrag met 4 weken uitgesteld. Ik ben dus goed begonnen aan deze week.

Ik ben een uitsteller, ik weet dat. Ik stel wel vaker iets uit tot er een deadline in zicht komt. En taken zonder deadline durven wel eens heel lang blijven liggen. Met heel lang bedoel ik dus wel degelijk jaren, ik sta op deze manier al zo ongeveer 4 jaar achter met fotoalbums maken (ik maak er jaarlijks één voor Arlieke en ik maak er telkens één van onze reizen). Dat is dus al iets dat ik deze week heb aangepakt.

Ik heb ontdekt dat als ik het echt inplan in mijn agenda en er dus tijd vrij voor maak dat ik er dan wel aan begin en minder last heb van uitstelgedrag. Maar ik moet het wel echt opschrijven in mijn agenda anders zeg ik weer gewoon “ik doe dat morgen wel”.

Conclusie: ik heb dus een nieuwe Google-agenda aangemaakt (naast mijn gewone agenda) waarin ik dus mijn uitgestelde taken in plan. Hopelijk geraken mijn fotoalbums zo ooit eens af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *