Perfect?-challenge 1: Mini-Minsgame

Ik volg al een tijdje de blog van Miss Pixie, vorige maand lanceerde ze een zomer challenge. Hierbij gaan we op zoek naar het “perfecte” leven. Elke week is er een nieuwe opdracht en hopelijk vinden we hierdoor hoe we ons leven perfecter kunnen maken. (Voor meer info klik hier)

De eerste week is voorbij en stond in het teken van minimaliseren met een Mini-Minsgame. Dat houdt in dat we elke dag eens stil staan bij de spullen die we in huis hebben en deze die we niet nodig hebben weg doen (vuilbak, kringloop, weggeven, …). De regels zijn simpel: op dag 1 doe je 1 item weg, op dag 2 zijn dit 2 items, op dag 3 volgen 3 items en zo voort tot dag 30. Wij hebben het maar 7 dagen gedaan.

Voor mij is dit niet zo geweldig goed gelukt, maar ik denk dat dit ook een beetje komt omdat ik bij de verhuis vorig jaar al heel veel spullen heb weg gedaan en ik eigelijk ook snel iets weg doe als ik het niet meer ga gebruiken.

Dag 1: 1 springtouw

Technisch gezien is die niet weg maar ik heb ze nu aan mijn dochter gegeven die al lang een nieuw springtouw vraagt.

Dag 2: 2 cakevormen

Ik wou nog eens een ronde cake maken tot ik zag hoe beschadigd mijn ronde vormen al waren. Het werd dan maar een lange cake maar ik had ondertussen wel iets voor de challenge.

Dag 3: 3 kledingstukken die ik maakte

Deze waren eigenlijk niet zo goed gelukt of in een foute maat gemaakt.

Dag 4: euh, overgeslagen

Dag 5: een grote stapel kinderkleding

We hebben een grote stapel kleding gemaakt met alle kledij waar Arlieke niet meer in kan. Op nog geen jaar tijd is die 2 kledingmaten gegroeid. In de winter viel dat niet op dat haar broeken een beetje te kort hingen omdat ze die altijd in haar laarzen zitten had maar nu begint het toch een beetje schandalig te worden.

En dan kon ik niets meer bedenken dat ik kon opruimen/weg doen.

Conclusie: een week was al te lang voor mij dus een maand zou zeker niet lukken. Maar het idee om meer na te denken over wat je in huis hebt vind ik wel goed. En volgende keer als ik nog eens iets opruim zal ik daar wel zeker over nadenken: iets wat ik eigenlijk niet gebruik, geen emotionele waarde aan hecht of geen plezier aan beleef hoef ik niet persé bij te houden.

2 reacties op “Perfect?-challenge 1: Mini-Minsgame

  1. Een week was voor mij ook lang genoeg.
    Regelmatig opruimen is ook goed. En ik stel me die vragen nu ook als ik iets vast heb en niet weet wat ik er mee moet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *