Onze vakantie in Zuid-Engeland

Dit jaar zijn we op vakantie geweest naar Zuid-Engeland. We hebben terug een tour gedaan en dit jaar hebben we alles zelf geboekt. Dat was een beetje meer werk maar nu hadden we er meer hoop dat de B&B’s beter zouden zijn dan vorig jaar. En dat was ook zo, eentje vonden we wat minder doordat de kamer wat kleiner was en het ontbijt minder lekker was maar in vergelijking met de slechtere van vorig jaar was deze nog goed.

De B&B’s hebben we geboekt via booking.com, maar blijkbaar geeft booking.com niet altijd door dat er een kind mee reist en was er een B&B behoorlijk in de war hierdoor, we hebben zelfs een deel van ons geld terug gekregen:

 • The Westwoods: een goede ruime kamer, een ongelooflijk lekker ontbijt, vriendelijke eigenaars.
 • Bradridge Farm: twee ruime kamers (Arlieke vond het geweldig dat ze haar eigen kamer had), een goed ontbijt, vriendelijke eigenares.
 • Pleck Barn: twee ruime kamers, een heel lekker ontbijt, hier ben je sowieso de enige gasten en ontbijten doe je in de keuken van de eigenares, vriendelijke eigenares.
 • Packridge Apartments and Bed & Breakfast: dit was dus de minste B&B, de kamer was maar nipt voor 3 personen (eigenlijk was het een 2-persoonskamer waar een bed voor Arlieke was bijgezet) en het ontbijt stond er precies al een hele week (het fruit zag er heel droog uit), hier was er wel een buitenzwembad maar we vonden het toch iets te koud om te zwemmen.
 • Willow down: een goede ruime kamer, een heel lekker ontbijt (weer in de keuken van de eigenaars), vriendelijke eigenaars

Wat hebben we allemaal bezocht:

 • Stonehenge: Arlieke had hiervan een foto gezien toen we aan het kijken waren waar we op vakantie zouden gaan en ze wou dit in het echt zien. Als je het nog niet gezien hebt en in de buurt bent dan moet je dit gezien hebben.
 • Bath: Een klein stadje met als belangrijkste attractie de Romeinse baden, een warmwaterbron waarrond een Romeins badhuis gebouwd is, nu kan je niet meer in de baden maar de bron wordt wel nog gebruikt in een spa een beetje verder. Voor Arlieke was er een werkblad met dingen die ze moest vinden in het museum en ze heeft alles met vol enthousiasme gevonden. ’s Middags zijn we gaan eten bij Jamie Oliver: Jamie’s Italian. Voor zo’n bekende naam was het helemaal niet te duur en ook lekker. Een afternoon tea hebben we genomen bij Sally Lunn en dat was ook heel goed.
 • Tintagel castle: hier zou volgens de legende koning Arthur geboren zijn. Veel staat er niet meer recht van het kasteel en bereid je maar voor op veel trappen, maar wij vonden het wel de moeite.
 • Blue Reef Aquarium in Newquay: het was een regendag dus hebben we onze planning herzien en gezocht naar iets dat we binnen konden doen. Het aquarium vond Arlieke heel leuk maar groot was het niet echt dus waren we er snel weer buiten.
 • Dartmoor National Park: hier kan je duizenden wandelingen doen, wij hebben er 1 gedaan van 8 km.
 • Dorchester Teddy bear museum: in onze gids stond dit beschreven als van kelder tot zolder vind je hier teddyberen. Maar dit was echt niet waar, er is maar 1 verdiep, een beetje een teleurstelling. En vandaag regende het echt heel hard en veel was er niet open hier op een zondag, de rest van de namiddag hebben we naar filmpjes staan kijken in onze B&B
 • Cerne Abbas: Eerst hebben we heel goed gegeten in Abbots Tearoom. Daarna hebben we in het regenweer ook geprobeerd The Giant van Cerne Abbas te zien, maar dat is niet echt gelukt. Een dag later hebben we een omweg gedaan om een nieuwe poging te wagen, je kan het eigenlijk het beste zien vanop de parking een eindje verderop maar eigenlijk zie je het dan nog niet heel goed.
 • The New Forest: ook in dit park zijn er duizenden wandelingen, maar deze keer in het bos. Ook hier hebben we er maar 1 gedaan van 8 km.
 • Winchester: een stadje zoals Bath waar het heerlijk is om door te slenteren. Hier vind je de ronde tafel van koning Arthur.
 • Groombridge Place: een speelbos met park, hier zijn we speciaal voor Arlieke naar toe gekomen maar het viel een beetje tegen en dan vooral in verhouding met de prijs. Voor die prijs had het precies iets meer mogen zijn en voor een heleboel activiteiten moest je dan nog eens extra bij betalen. In het laagseizoen als de prijzen wat lager zijn zou het meer zijn prijs waard zijn.
 • Canterbury: de kathedraal is hier het bekendst en die is echt groot in vergelijking met de overige die we gedaan hebben. De geschiedenis van Canterbury hebben we leren kennen via Canterbury Historic River Tours, Arlieke vond dit maar niets maar ik denk dat dit eerder lag aan het feit dat de uitleg in het Engels was.
 • White Cliffs of Dover: We hadden nog een beetje tijd over voor we de boot moesten hebben dus hebben we hier ook nog eens gaan wandelen en die kliffen zijn van dichtbij wel indrukwekkend. En ja hoor we zagen Frankrijk liggen.

De foto’s die er bij horen:

 

Eén reactie op “Onze vakantie in Zuid-Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *