Mooi zijn … Soms moet je eens alles durven veranderen!

Ongeveer een jaar en een half geleden had mijn echtgenoot een gesprek met mij. Hij vond dat ik me te veel liet gaan, hij vond me nog steeds mooi maar ik liet dat niet meer zien. Dus hebben we een plan bedacht om dat aan te pakken.

Ik ben begonnen in mijn kleerkast. Het was waar, ik had enkel saaie t-shirts, truien, broeken, … In veilige kleuren, dikwijls hetzelfde model maar een paar keer in een verschillende kleur. Daar moest ik toch eens iets aan doen. En toen ontdekte ik Desigual, mooie kledij met felle prints zonder dat het overdreven is. Eerst had ik een beetje schrik om dat te dragen, ik dacht dat dit niet bij me zou passen. Maar ik moet het toegeven, nu draag ik dit wel graag! Omdat het nogal duur is om een hele kleerkast in één keer te vernieuwen ben ik nu een goed jaar later nog steeds bezig. Ik heb nog steeds veel t-shirts en hemden in saaie veilige kleuren, maar er zijn steeds meer kledingstukken met vrolijke, kleurrijke prints.

Daarna naar een schoonheidsspecialiste, veel schoonheidsproducten gebruikte ik vroeger niet. Ik lette een beetje op de shampoo en douchegel die ik kocht. En … dat was het zo een beetje. Veel hulp heb ik echter niet gekregen van die schoonheidsspecialiste en na een paar afspraken heb ik het dan ook opgegeven. Thuis had ik ondertussen een bodycrème waarvan ik vond dat die niet lekker riekt, een mascara waarmee ik vooral klonters had, een oogpotlood waarmee ik niet kon werken ondanks al haar uitleg en een foundation die me te bruin maakte. Neen, dat was het niet, alles weer de vuilbak in. Tot ik in oktober Deauty leerde kennen, een abonnement waarbij je maandelijks een doosje met enkele schoonheidsproducten krijgt aangepast aan het profiel dat je op hun website invult. Ja, af en toe zit er iets in dat ik niet gebruik, maar tegenwoordig kijk ik enorm uit naar mijn doosje. Ik breng meteen ook een pak meer tijd door in de badkamer, straks ga ik nog vroeger moeten opstaan hiervoor! (En om één of andere reden heb ik nu geen probleem meer om een oogpotlood te gebruiken.)

Schoenen! Ik heb altijd al moeite gehad om schoenen te vinden, éénmaal je aan maatje 41 komt, is de keuze beperkt tot een 10-tal paar, die dan meestal niet echt mijn smaak zijn of niet goed zitten. Vorig jaar heb ik dan eindelijk mooie winterschoenen van Art gevonden die ook nog goed zitten en met een hakje zonder dat ik daarvoor mijn voeten voortdurend moet omslaan. Uit hun zomercollectie heb ik dan ook nog een paar schoenen gevonden die mij goed zitten. En dan gingen half juli mijn sandalen stuk. Nooit gedacht dat je in juli geen sandalen meer zou vinden. In alle schoenwinkels zijn er enkel winterschoenen te vinden.

Nu nog mijn haar. Daar heb ik precies wel nog een beetje moeite mee! Als ik van de kapper kom, is mijn haar altijd mooi, maar een dag later merk ik dat niet meer.

De websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *