Konijn met trappist

Ingrediënten

6 personen: 1 konijn, vetstof, 1 dikke snede vet spek, 2 grote uien, peper, zout, tijm, laurier, bouillonblokje, 3 klontjes suiker, 2 flesjes trappist of rodenbach of rode wijn, aardappelbloem
3 appelen, +/- 200g veenbessen, suiker naar smaak, 1/2 sinaasappel

Werkwijze

  • De vetstof laten smelten en de in blokjes gesneden spek in laten bakken.
  • Het gebakken spek uit de pan nemen en de stukken konijn langs alle kanten laten aanbraden. Goed kruiden met peper en zout. Konijn en spek in een stoofpot brengen.
  • Ajuin scoonhmaken, in ringen snijden, laten kleuren en ook bij het konijn voegen.
  • Tijm, laurier, bouillonblokje en klontje suiker toevoegen.
  • Alles overgieten met bier.
  • Het konijn zachtjes laten stoven tot het gaar is.
  • De stukken konijn uit de saus nemen en op een verwarmde schotel schikken en warm houden.
  • (De saus mixen samen met de lever.)
  • De saus op smaak brengen en binden met aardappelbloem.
  • Opdienen met aardappelkroketten en gepocheerde appelen met veenbessen

Gepocheerde appelen met veenbessen:

  • Appelen schillen, klokhuis uitboren en halveren.
  • Appelen pocheren in suikersiroop (1/2 kookpan water, 3 à 4 lepels suiker + citroen), laten afkoelen in de suikersiroop (appelen mogen niet te mals zijn)
  • Veenbessen met suiker en eventueel het sap van een 1/2 sinaasappel koken tot ze openbarsten. Eventueel binden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *