Konijn met oesterzwammen en cider

Ingrediënten

6 stukken konijn, 6l gerookt spek, 2 prei, 200g oesterzwammen, 50g bloem, 2 gl cider, 1l kippebouillon, 500g witte druiven (uit blik), olijfolie, dragon, laurier, peper, zout, pasta

Werkwijze

  • wikkel elk stuk konijn in een lap spek
  • vlees vastbinden en aanbraden
  • kruiden met peper en zout bestrooien met bloem
  • blussen met cider, bouillon, dragon, laurier toevoegen
  • vlees laten garen (1 à 1,5 uur)
  • prei kuisen, in ringen snijden, stoven en bij het vlees voegen
  • oesterzwammen bakken in olie, kruiden
  • saus eventueel binden
  • druiven pellen, ontpitten en opwarmen in saus van konijn
  • pasta koken, afgieten, mengen met boter, peper, zout
  • bord: konijn, druiven, oesterzwammen, pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *