Konijn met limoenen en spinazie

Ingrediënten

8 stukken konijn, 3 limoenen, 2 à 3 spl honing (voor de marinade), boter, 1 ui, 3dl zoete wijn, 3dl gevogeltebouillon, 2 spl honing (voor de saus), 1dl room, 700g spinazie, peper, zout, muskaatnoot, aardappelen

Werkwijze

  • (liefs 1 dag op voorhand): limoen zeer dun schillen en persen
  • sap mengen met honing, over het vlees gieten en laten marineren
  • schil in zeer fijne julienne snijden en blancheren (afspoelen onder koud water)
  • konijn afdrogen, kruiden en aanbakken
  • gesnipperde ui, wijn, bouillon, marinade toevoegen en laten garen
  • vlees ui de pot halen en warm houden
  • room, honing toevoegen en de saus laten inkoken
  • op smaak brengen en limoenjulienne toevoegen
  • spinazie wassen, opstoven en kruiden
  • bord: saus, spinazie, vlees op spinazie
  • opdienen met natuuraardappelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *