Konijn à la Française

Ingrediënten

1 konijn, dragon, mosterd, peper, zout, boter, 1dl witte wijn, 2dl bouillon, 500g boontjes, bonenkruid, 12l gerookt spek, 1/8l room, Worcestersaus, suiker, 750g aardappelpuree, 3 eigelen, 80g hazel- of walnoten, muscaat, peper, zout, boter

Werkwijze

  • dragon fijnhakken en door de mosterd roeren (er bestaat ook dragonmosterd in de handel)
  • konijn kruiden met peper en zout en aankorsten
  • konijn in stoofpot brengen en de helft van de mosterd, witte wijn en bouillon toevoegen
  • konijn laten garen
  • bonen blancheren in gezouten water met bonenkruid
  • boontjes in spek wikkelen en na 35 minuten bij het konijn voegen
  • vlees en groenten uit de pot halen, saus zeven, op smaak brengen en mosterd en room toevoegen ( eventueel bijbinden)
  • puree aanmaken met nootjes, eigelen en kruiden
  • aardappelen gratineren
  • bord: konijn, 2 bundeltjes bonen, saus, aardappelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *