Kipfilets gepaneerd in pistachenoten met mango

Ingrediënten

8 kipfilets, 4 eieren, 300gr gehakte pistachenoten of een mengeling van één of meerdere soorten: amandelen - hazelnoten - walnoten - pistachnoten - pindanoten, 150gr vetstof, 4 mango's, 1dl slagroom, 2 koffielepels maïzena of bloem, 2 eetlepels mango-chutney (kan vervangen worden door sinaasappelmarmelade of uienkonfituur), peper en zout
garnering: muntblaadjes of peterselie, 800gr rijst, water, zout

Werkwijze

  • kruid de kipfilets met peper en zout
  • klop de eieren los, draai de kipfilets in de eieren en daarna in de gehakte noten
  • bak de kipfilets langs beide zijden goudbruin en laat gaarbakken op een zacht vuurtje, let op dat de kipfilets niet verbranden: voeg een weinig water toe nadat één kant van de kipfilets gebakken is en voeg nog wat vetstof bij indien nodig
  • was en schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit in schijfjes
  • haal de kipfilets uit de pan en houd warm
  • deglaceer, indien nodig, de pan met water
  • verwarm de mangoschijfjes in dezelfde pan, voeg de mango-chutney bij en eventueel nog wat water
  • haal de mango’s uit de pan en werk de saus af met gebroken maïzena of bloem, laat eventjes doorkoken
  • klop de slagroom stijf met de zachte kerrie

Afwerking van het gerecht:

  • schik de kipfilets op een schotel, schik er de mangoschijfjes naast, overgiet met de saus en versier met de kerrieslagroom en muntblaadjes
  • dien op met drooggekookte rijst

Variatie:

  • i.p.v. kipfilets kunnen kippebouten, kalkoenfilets, varkenskoteletten, kalfslapjes e.a. gekozen worden.
  • i.p.v. mango’s kunnen papaja’s gekozen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *