Hoe weinig sap krijg je uit een ananas?

Bij mijn laatste bezoek aan de bibliotheek zag ik het boek 100 Mocktails liggen. Aangezien ik mee doe aan Tournée Minéral leek dit wel een leuk boek om eens mee te nemen.

Eénmaal ik thuis het boek aan het lezen was, bleek dat ik voor bijna alle recepten een sapcentrifuge nodig had. Je kan het natuurlijk ook vervangen door fruitsap uit een karton of fles maar dat is niet helemaal hetzelfde.

Een beetje teleurgesteld legde ik het boek weer aan kant want ik heb geen sapcentrifuge. Tot we bij mijn ouders op bezoek waren. Ik herinnerde me dat mijn moeder er wel een heeft en ik mocht hem wel eens lenen. Het toestel is waarschijnlijk al 30 jaar oud en maakt een hels kabaal. Maar het werkt nog perfect.

In de winkel kochten we een beetje fruit en vandaag gingen we aan de slag ermee. Onze conclusie: je hebt veel fruit nodig, je hebt veel tijd nodig, je hebt veel afwas op het einde en dan heb je twee kleine glazen fruitsap. Maar dat fruitsap is wel veel lekkerder dan in de winkel.

Over Tournée Minéral: op het werk vroegen ze waarom ik niet mee doe. Familie en vrienden lachen me nu uit dat ik mee doe: Jij drinkt toch nooit alcohol?

Over het boek 100 Mocktails: vandaag probeerde ik de Vanilla pina con nada en dit was heel lekker met de verse ananassap. Ik ga nog recepten proberen maar waarschijnlijk met gekocht fruitsap. In het boek vind je mocktails in alle smaken en geuren, voor warme zomerse dagen en koude winterse dagen, met fruit en groenten, met thee, koffie en alcoholvrij bier. En als bonus krijg je nog recepten voor 20 limonades en siropen.

(40 dagen bloggen: dag 4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *