Gemarineerde Konijnenbout “Grand mère”

Ingrediënten

(voor 10 personen)

Voor de marinade: 2 uien, 2 sjalotten, 2 seldertakjes, 1 fles rode wijn, peterselie, thijm, laurier, 10 konijnenbouten

Voor de saus: 1 kg gerookt spek (0,5cm dik), 500gr champignons (of zilveruitjes), 8 preistaven, 2 vleesbouillonblokjes, maïzena, peper, zout

Werkwijze

  • Konijn 24 uur marineren.
  • Ontzwoerd het spek en snij het in reepjes 0,5 cm breed
  • Maak de champignons schoon
  • Maak de preistaven proper, wassen en snij ze in ringen van +/- 1 cm
  • Smelt wat boter en bak de spekreepjes, voeg er vervolgens de champignons en de preisnippers bij en laat nog 5 minuten stoven.
  • Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bak ze bruin in wat boter en voeg er de vleesbouillon en de marinade aan toe.
  • Laat de bouten 35 minuten sudderen en doe de saus vervolgens door een zeef.
  • Los de maïzena op in wat water en bindt er de saus mee. Voeg er tenslotte de spek-groente mengeling bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Opdienen met gebakken aardappelen.
  • Drink bij dit konijn 1 fles côtes du Rhône.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *