Durven

Kathleen van Verbeelding organiseert ook dit jaar weer 40 dagen bloggen en ook ik doe weer mee. Net als vorig jaar denk ik niet dat ik aan 40 berichten zal raken maar ik hoop er wel meer te hebben dan vorig jaar (toen had ik er 13 geschreven).

Ik heb al verschillende pogingen gedaan om meer te schrijven. Ik kocht al boeken waarvan ik het Blogboek van Kelly Deriemaeker echt wel kan aanraden. Ik volgde de cursus Meststoffen voor jouw blog van (alweer) Kathleen van Verbeelding. Ik nam deel aan een workshop over recensies schrijven van BlogAcademie. Naast de uitdaging 40 dagen bloggen was er vorig jaar ook de uitdaging van Miss Pixie: de Perfect?-challenge.

Waarom lukt het dan niet om meer te schrijven? Omdat ik niet durf. In mijn hoofd maak ik veel berichten. Maar niet veel van die bedenkingen komen er ook effectief uit. Ik durf mijn mening niet echt geven (en dat is niet alleen hier). Ik heb schrik voor de reacties, ik denk dat het er niet toe doet, ik heb schrik domme dingen te zeggen, ik denk dat ik me belachelijk maak, …

Kortom als je een cursus, boek, workshop weet waar ik leer durven schrijven, spreken, laat het me dan maar weten.

(40 dagen bloggen – dag 1)

5 reacties op “Durven

  1. Een cursus ga je daar niet voor vinden denk ik, maar misschien bericht per bericht gewoon eens proberen?
    Beginnen met een bericht dat je nu alleen in je hoofd schrijft ook eens echt te schrijven. En dan als volgende stap dat ook effectief plaatsen. Desnoods zet je de reacties uit, dan hoef je daar al geen schrik voor te hebben.

    1. Dit bericht zit al sinds december in mijn hoofd. Ik vond dit ideaal om de 40 dagen mee te beginnen.
      Slechte reacties hier op de blog heb ik voorlopig nog niet gehad, dus dat moet ik nog niet uit te zetten.

  2. Yep, gewoon doen. Door de angst op die publish knop drukken en afwachten wat het geeft. Ik durf wedden dat er niet veel negatieve reacties gaan komen. Gewoon doen. En elke keer dat je het doet, zal het beter gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *