Boshyacinten in het Hallerbos

Het Hallerbos is een uitloper van het Zoniënwoud en is het hele jaar door leuk om in te wandelen. Maar deze tijd van het jaar heeft het bos iets magisch. Rond half april bloeien er de boshyacinten en dan lijkt het of de bomen zweven tussen de paarse bloemen. Naar het schijnt komen mensen van over de hele wereld speciaal hiervoor naar Halle. Vorige week zijn ze beginnen te bloeien en wij wilden er nog eens gaan wandelen.

Donderdagavond hebben we een kleine wandeling gedaan en Arlieke was zo teleurgesteld dat ze haar fototoestel vergeten was (ze had ze nochtans klaargelegd) dat we haar beloofd hebben van vrijdagavond terug te gaan. Dus hebben we nog een tweede wandeling gedaan op vrijdagavond, deze keer met haar fototoestel.

Als je ze zelf ook wil gaan zien dan moet je je haasten want de boshyacinten bloeien maar 2 à 3 weken. Blijf wel mooi op de aangelegde paden anders kunnen we er volgend jaar niet meer van genieten.

Nog een tip: Bezoek het Hallerbos tijdens valavond, de bloemen geuren dan het best. Als het dan ook nog rustig is dan kan je tussen de bloemen en de bomen hertjes zien.

Meer info op: www.hallerbos.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *